Насловна » Флота » Лирџет ЛЈ-31A

 

Лирџет ЛЈ-31A 

YU-BRZ


Димензије
  Дужина 14.85 м
  Висина 3.73 м
  Распон 13.16 м
 
Путници 7
 
Тежине
  Макс. за полетање 17 000 лб
  Макс. за за слетање 15 300 лб
  ZFW 13 500 лб
  BOW 10 300 лб
 
Мотори
  Тип TFE 731-2
  Број 2
  Потисак 3 500 лб
Гориво
  Виши ниво 4 631 лб
  Нижи ниво 4 124 лб
 
Висине
  Макс. за летење 15 400 м
  Макс. за полетање 3 050 м
 
Долет 2250 км
 
Брзине
  Макс. индицирана 325 кт
  Макс. ваздушна 458 кт
  Макс. Махов Број 0.81